MOLIYAVIY HISOBOTNING XALQARO STANDARTLARI ASOSIDA TUZILGAN MOLIYAVIY HISOBOTLARNING INVESTITSION JOZIBADORLIKKA TA’SIRI - To'rayeva Mohira Gulmirzayevna, (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya. Ushbu maqolada xalqaro moliyaviy hisobot standartlari (MHXS) asosida  tuzilgan  moliyaviy  hisobotlarning  investitsion  jozibadorlikka  ko‘rsatadigan ta’siri tahlil qilinadi. Tadqiqot davomida MHXSning shaffoflikni oshirish, moliyaviy axborotning ishonchliligi va taqqoslanish imkoniyatlarini kengaytirish orqali xorijiy va mahalliy  investorlarning  ishonchini  kuchaytirishdagi  o‘rni  yoritilgan.  Shuningdek, MHXSni joriy etgan korxonalar faoliyatida kapital oqimlarining o‘sishi, investitsiya xavflarining  kamayishi  va  korporativ  boshqaruv  samaradorligining  ortishi  misollar asosida ko‘rsatib o‘tilgan.