“JISMONIY TARBIYA O‘QITUVCHISINING O‘QUVCHILARNING SOG‘LOM TURMUSH TARZINI SHAKLLANTIRISHDAGI O‘RNI” - Xusanova Oltinoy Ergashevna, (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:  Mazkur  maqolada  jismoniy  tarbiya  o‘qituvchisining o‘quvchilarda  sog‘lom  turmush  tarzini  shakllantirishdagi  o‘rni,  uning  metodik yondashuvlari, zamonaviy ta’lim jarayonidagi ahamiyati va pedagogik mahorati tahlil qilinadi.  Shuningdek,  sog‘lom  turmush  tarzi  —  barkamol  avlod  tarbiyasining poydevori ekanligi ilmiy asosda yoritiladi.