O‘YIN TEXNOLOGIYALARI YORDAMIDA MAKTABGACHA YOSHDAGI BOLALARDA DO‘STONA MUNOSABAT KO‘NIKMALARINI SHAKLLANTIRISH - Buriyeva Aziza Nematovna, (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:  Mazkur  tadqiqotda  maktabgacha  yoshdagi  bolalarda  do‘stona munosabat  ko‘nikmalarini  shakllantirishda  o‘yin  texnologiyalarining  o‘rni  va ahamiyati  yoritilgan.  O‘yin  faoliyati  orqali  bolalarda  hamkorlik,  o‘zaro  yordam, tinglash va hissiy anglash kabi ijtimoiy ko‘nikmalar rivojlanishi ta’kidlanadi. Ilmiy tahlil  natijalariga  ko‘ra,  rolli  va  ijodiy  o‘yinlar  orqali  bolalarning  emotsional barqarorligi, empatiyasi hamda muloqot madaniyati samarali shakllanadi. Shu bilan birga,  pedagoglar  tomonidan  o‘yin  jarayonini  ilmiy  asoslangan  va  maqsadga yo‘naltirilgan ravishda tashkil etish do‘stona muhit yaratishda muhim omil ekanligi asoslanadi.