EKOLOGIK MAVZUDAGI NUTQNI RIVOJLANTIRISH ORQALI BOLALARDA TABIATGA MUNOSABATNI SHAKLLANTIRISH - Ruziyeva Nodira Kodirjanovna, (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Maqolada maktabgacha yoshdagi bolalarda ekologik mavzudagi nutqni  rivojlantirish  orqali  tabiatga  bo‘lgan  munosabatni  shakllantirish  masalalari o‘rganiladi. Nutqni rivojlantirish va ekologik ma’lumotni o‘quvchilarga yetkazishning samarali  usullari,  metodik  va  pedagogik  tavsiyalar  ko‘rsatiladi.  Ushbu  tadqiqot pedagoglar uchun bolalarda tabiatni sevish, atrof-muhitni asrashga qiziqishni uyg‘otish va ekologik ongni shakllantirishga xizmat qiladi.