EPIK TASVIRNING BADIIY TALQINI - Norboyeva Gulnoza Chulli qizi, (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:  maqolada  xalq  dostonlari  matnida  epik  tasvirning  badiiyligini oshiruvchi  omillar,  ularning  qahramonlar  ruhiy  holati,  xatti-harakatlarining jozibadorligini ta’minlashdagi ahamiyati Sherobod dostonchilik maktabining mashhur baxshisi Umir shoir Safarov repertuaridan yozib olingan “Alpomish” dostoni misolida tahlilga tortiladi. Dostondagi epik tasvir va an’anaviy o‘rinlarning baxshi repertuarida badiiy ahamiyati va doston strukturasidagi o‘rni tahlilga tortiladi.