STEAM YONDASHUVI ASOSIDA BOSHLANG‘ICH SINF O‘QUVCHILARINING IJODIY TAFAKKURINI SHAKLLANTIRISHNING INNOVATSION METODLARI - Yaxshilikova Hojiniso Xotam qizi, (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  boshlang‘ich  ta’lim  jarayonida  STEAM yondashuvining  mohiyati  va  uning  ijodiy  tafakkurni  shakllantirishdagi  ahamiyati yoritilgan.  Ilm-fan,  texnologiya,  muhandislik,  san’at  va  matematika  integratsiyasi o‘quvchilarning ijodkorlik salohiyatini rivojlantirish, mustaqil fikrlashni kuchaytirish va amaliy muammolarni yechish ko‘nikmalarini shakllantirishda muhim omil sifatida tahlil  etilgan.  Shuningdek,  maqolada  zamonaviy  innovatsion  metodlardan  –  loyiha asosida o‘qitish, muammoli vaziyatlar orqali o‘qitish, dizayn-fikrlash (design thinking) hamda  raqamli  texnologiyalar  yordamida  o‘qitishning  pedagogik  afzalliklari  ilmiy asosda yoritilgan.