TIJORAT BANKLARIDA LIKVIDLIKNI BOSHQARISH ORQALI AKTIVLARDAN FOYDALANISH SAMARADORLIGINI OSHIRISH USULLARI - Akbarov Nazir Sadriddin o‘g‘li (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu  magistrlik ishida tijorat banklarida likvidlikni boshqarish orqali  aktivlardan  foydalanish  samaradorligini  oshirish  usullari  tahlil  qilindi. Likvidlikni  boshqarish  muhim  moliyaviy  ko‘rsatkich  sifatida  ko‘rib  chiqilib,  uning bank faoliyatidagi o‘rni, muammolari va ularni yechish yo‘llari o‘rganildi. Xorijiy va mahalliy tajribalar solishtirilib, raqamli texnologiyalar va zamonaviy risk-menejment vositalari yordamida likvidlikni optimallashtirish bo‘yicha tavsiyalar ishlab chiqildi. Ishda  bank  aktivlarining  barqarorligi  va  rentabelligini  oshirishga  qaratilgan  usullar asosiy e’tiborga olindi.