TURIZM SOHASIDA MA’LUMOTLAR SIFATINI OSHIRISH VA STATISTIK MONITORING TIZIMINI TAKOMILLASHTIRISH: ZAMONAVIY YONDASHUVLAR VA AMALIY TAVSIYALAR - Abdiraxmonov Dilshod Shavkat o‘g‘li, (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu tezisda turizm sohasida ma'lumotlar bazasini shakllantirish, uni to‘plash jarayoni, sifatni ta’minlashdagi kamchiliklar va afzalliklar, shuningdek, ta’sir  etuvchi  omillar  tahlil  qilindi.  Zamonaviy  raqamli  texnologiyalar  va  xalqaro standartlar  asosida  turizm  statistikasi  sifatini  oshirish  yo‘llari  ko‘rsatildi.  Xorijiy tajribalar bilan solishtirish orqali O‘zbekiston uchun amaliy tavsiyalar ishlab chiqildi.