KO‘P AVLODLI ISHCHI KUCHIDA (MULTI-GENERETIONAL WORKFORCE) MENEJMENT USLUBLARINING MOSLASHUVI: GEN Z VA MILLENIALLAR TAQQOSLANISHI - Qosimova Zilola Arifjanovna, (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada ko‘p avlodli ishchi kuchi (multi-generational workforce)  sharoitida  menejment  uslublarining  moslashuvi  masalasi  tahlil  etilgan. Tadqiqotda ayniqsa Milleniall (Y avlod) va Gen Z (Z avlod) vakillarining ishga bo‘lgan qarashlari,  qadriyatlari,  motivatsiya  omillari  hamda  boshqaruvdan  kutgan yondashuvlari  qiyosiy  jihatdan  o‘rganiladi.  Maqolada  zamonaviy  ish  muhitida rahbarlarning  turli  avlod  vakillarini  samarali  boshqarish,  ular  o‘rtasida  o‘zaro muvozanatni  ta’minlash  va  inklyuziv  mehnat  madaniyatini  shakllantirishga  oid strategik  tavsiyalar  berilgan.  Shuningdek,  menejment  uslublarining  avlodlar psixologiyasi,  kommunikatsiya  madaniyati  va  texnologik  moslashuv  bilan  bog‘liq jihatlari  tahlil  qilinadi.  Tadqiqot  natijalari  ko‘p  avlodli  jamoalarda  samaradorlikni oshirish,  innovatsion  fikrlashni  rivojlantirish  hamda  rahbarlik  salohiyatini mustahkamlash uchun amaliy ahamiyat kasb etadi.