TA’LIM MUASSASALARIDA STRATEGIK MENEJMENTNING ROLI VA AHAMIYATI - Raxmanova Maxliyo Faxritdin qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada ta’lim tizimida strategik menejmentning o‘rni va ahamiyati tahlil etiladi. Strategik menejmentning asosiy tamoyillari, maqsadlari hamda ta’lim muassasalarini samarali boshqarishdagi roli yoritilgan. Shuningdek, maqolada ta’lim sohasida uzoq muddatli rivojlanish strategiyalarini ishlab chiqish, resurslardan oqilona  foydalanish  va  innovatsion  boshqaruv  mexanizmlarini  joriy  etishning ahamiyati  ko‘rsatib  berilgan.  Maqolaning  mohiyati  strategik  menejmentni  ta’lim sifatini  oshirish,  raqobatbardosh  kadrlar  tayyorlash  hamda  barqaror  rivojlanishni ta’minlashdagi muhim omil sifatida baholaydi.