PROFESSOR ABDUSAMAD XONTO‘RAYEVICH BOBOXO‘JAYEVNING ILMIY KADRLAR TAYYORLASHDAGI ROLI: O‘ZBEKISTON MARKAZIY ARXIV HUJJATLARI ASOSIDA TAHLIL - Abdullayev Botir Jabbor o‘g‘li (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya Ushbu  maqola  O‘zbekiston  Fanlar  Akademiyasi  Sharqshunoslik  Instituti professori  A.X.Boboxo‘jayevning  kadrlar  tayyorlash  sohasidagi  faoliyatini o‘rganishga  bag‘ishlangan.  Maqola  markaziy  arxiv  hujjatlariga  tayangan  holda yozilgan  bo‘lib,  ilmiy  darajadagi  nomzod  va  doktorlik  dissertatsiyalari  tayyorlash jarayoni, shuningdek, ilmiy rahbar sifatida faoliyati keng yoritilgan. This  article  is  dedicated  to  studying  the  activities  of  Professor                                   A.Kh. Babakhodjaev of the Institute of Oriental Studies of the Academy of Sciences of Uzbekistan in the field of personnel training. The article is based on materials from the Central Archive of Uzbekistan and thoroughly covers the preparation of candidate and doctoral dissertations, as well as his role as a scientific supervisor. В  данной  статье  рассматривается  деятельность  профессора                 А.Х.  Бабаходжаева  Института  востоковедения  Академии  наук  Узбекистана  в области  подготовки  кадров.  Статья  основана  на  материалах  Центрального архива Узбекистана и подробно освещает процесс подготовки кандидатских и докторских  диссертаций,  а  также  его  деятельность  в  качестве  научного руководителя.