“ИНТЕРНЕТ ОРҚАЛИ СОДИР ЭТИЛГАН ЖИНОЯТЛАР ВА УЛАРНИ ТЕРГОВ ҚИЛИШНИНГ ЗАМОНАВИЙ МУАММОЛАРИ” - Чориев Фахриддин Абдуғаппорович, (TADQIQOTLAR, 2025)
Аннотация:Ушбу  мақола  ижтимоий  тармоқлар  орқали  содир  этилган фирибгарлик  жиноятларини  тергов  қилишдаги  долзарб  муаммоларни  таҳлил қилади.  Мақолада  интернет  жиноятларининг  хусусиятлари  ва  уларни  тергов қилишда  учрайдиган  асосий  қийинчиликлар,  хусусан,  техник  билимларнинг етишмаслиги,  ҳуқуқни  муҳофаза  қилиш  органлари  орасидаги  ҳамкорликнинг камлиги  ва  жиноятларни  аниқлашдаги  кечикишлар  кўриб  чиқилган.  Шунга асосан,  муаммоларни  ҳал  қилишнинг  самарали  йўллари,  жумладан,  малакали мутахассисларни  тайёрлаш,  халқаро  ҳамкорликни  мустаҳкамлаш  ва  ахборот алмашиш тизимларини ривожлантириш бўйича таклифлар берилган.