«ИЖТИМОИЙ ТАРМОҚЛАР ОРҚАЛИ СОДИР ЭТИЛГАН ФИРИБГАРЛИК ЖИНОЯТЛАРИНИ ТЕРГОВ ҚИЛИШНИ ТАКОМИЛЛАШТИРИШ. МУОММО ВА ЕЧИМЛАР» - Чориев Фахриддин Абдуғаппорович, (TADQIQOTLAR, 2025)
Кириш:Ҳозирги  кунда  ижтимоий  тармоқлар  интернет  жамиятининг ажралмас  қисмасига  айланган.  Ушбу  платформалар  фойдаланувчиларга ўзгаришлар, янгиликлар ва муаммоларни тезкор тарзда алмашиш имкониятини беради.  Аммо,  бу  технологияларнинг  тараққиёти  билан  бирга,  ижтимоий тармоқларда содир бўладиган жиноятлар, айниқса, фирибгарлик ҳолатлари ҳам ортиб  бормоқда.  Бу  мақолада  ижтимоий  тармоқларда  содир  этилган фирибгарлик жиноятларини тергов қилишдаги асосий муаммолар ва уларни ҳал этиш бўйича таклифлар кўриб чиқилади. Шунингдек, ҳуқуқни муҳофаза қилиш органларининг  бу  турдаги  жиноятларни  аниқлаш  ва  тергов  қилишдаги самарадорлигини ошириш учун зарур бўлган чора-тадбирлар ва методологиялар тавсия этилади.