OZIQ-OVQAT ZAHARLI INFEKTSIYALARI-SALMONELLYOZ,TOKSIK INFEKTSIYALAR - To‘xtamurodova Durdona,; Misirova Sojida,; Xomurodov Bahodir, (TADQIQOTLAR, 2025)
Anotatsiya.  Ushbu  ishda  oziq-ovqat  orqali  yuqadigan  zaharli  infeksiyalar, xususan salmonellyoz va toksik infeksiyalarning kelib chiqish sabablari, rivojlanish mexanizmi  hamda  ularning  oldini  olish  choralari  yoritilgan.  Oziq-ovqat mahsulotlarining  mikrobiologik  xavfsizligi  inson  salomatligi  uchun  muhim  omil hisoblanadi. Ayniqsa, Salmonella turiga mansub bakteriyalar bilan ifloslangan go‘sht, tuxum,  sut  mahsulotlari  yoki  yarim  tayyor  ovqatlar  iste’moli  natijasida  yuzaga keladigan infeksiyalar hozirgi kunda global sanitariya-epidemiologik muammo sifatida baholanmoqda