EKOLOGIYA VA HAYOT - Umarqulova Ziroatxon Islomovna,; Umarqulova Ziroatxon Islomovna, (TADQIQOTLAR, 2025)
Ushbu  maqola  ekologiya  va  inson  hayoti  o'rtasidagi  fundamental munosabatlarga  qaratilgan  bo'lib,  atrof-muhit  salomatligining  jamiyatning  barqaror rivojlanishini ta'minlashdagi muhim rolini ta'kidlaydi. Unda iqlim o'zgarishi, biologik xilma-xillikning  yo'qolishi  va  resurslarning  kamayishi  kabi  global  va  mahalliy ekologik muammolarning hozirgi holati ko'rib chiqiladi. Maqolada biologiya ta'limi, xususan, Ekologiya fanini o'qitish jamoatchilik orasida ekologik ongni shakllantirish va  resurslardan  mas'uliyatli  foydalanishni  targ'ib  qilish  uchun  qanchalik  muhimligi muhokama  qilinadi.  Asosiy  maqsad  –  kelajak  avlodlar  uchun  sayyoramiz ekotizimlarini  himoya  qilish  maqsadida  ekologik  prinsiplarni  kundalik  hayot  va siyosatga integratsiya qilish zarurligini tahlil qilishdir.