INTERFAOL METODLAR VA ULARNING EKOLOGIK TUSHUNCHALAR BILAN BOG’LIQLIGI - Meliboyeva Maftuna O’ktamovna, (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:Bugungi globallashuv va ekologik muammolarning chuqurlashuvi sharoitida  ta’lim  tizimida  o‘quvchilarda  atrof-muhitga  nisbatan  ongli  munosabatni shakllantirish  dolzarb  masalalardan  biri  hisoblanadi.  Ushbu  maqolada  boshlang‘ich ta’lim  bosqichida  ekologik  tushunchalarni  shakllantirishda  interfaol  ta’lim metodlarining o‘rni va samaradorligi tahlil qilinadi. Interfaol metodlar o‘quvchilarning faolligini oshiruvchi, mustaqil fikrlashni rivojlantiruvchi va ekologik muammolarni hal etishga yo‘naltiruvchi vosita sifatida qaraladi. Tadqiqotda guruhli ishlash, rol o‘ynash, muhokama,  tajriba  o‘tkazish  va  raqamli  texnologiyalardan  foydalanish  kabi metodlarning  o‘quvchilarda  ekologik  tafakkurni  shakllantirishdagi  ahamiyati yoritilgan.  Natijalar  shuni  ko‘rsatadiki,  interfaol  metodlar  yordamida  o‘quvchilar ekologik  tushunchalarni  nafaqat  nazariy,  balki  amaliy  jihatdan  ham  chuqurroq o‘zlashtiradi.