AXBOROT-KOMMUNIKATSIYA TEXNOLOGIYALARI ORQALI O‘QUVCHILARDA MA’NAVIY-AXLOQIY KOMPETENSIYALARNI RIVOJLANTIRISH. - Yusupova Mahliyo Abdimo‘min qizi, (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada axborot-kommunikatsiya texnologiyalari (AKT) vositalaridan  foydalanish  orqali  o‘quvchilarda  ma’naviy-axloqiy  kompetensiyalarni shakllantirish  va  rivojlantirishning  samarali  yo‘llari  tahlil  qilingan.  Maqolada zamonaviy  raqamli  vositalarning  tarbiyaviy  imkoniyatlari,  ularning  afzalliklari  va ehtimoliy xavflari yoritiladi. Shuningdek, o‘quvchilarda vatanparvarlik, halollik, odob, ijtimoiy mas’uliyat kabi qadriyatlarni rivojlantirishda multimedia, onlayn platformalar, interaktiv darslar, virtual tadbirlar va ijtimoiy tarmoqlarning o‘rni ko‘rsatib berilgan. Maqolada nazariy yondashuvlar bilan bir qatorda amaliy tajribalar, metodik tavsiyalar va  innovatsion  yondashuvlar  ham  taklif  etilgan.  Tadqiqot  natijalariga  ko‘ra,  AKT vositalaridan maqsadli foydalanish o‘quvchilarning axloqiy rivojlanishiga ijobiy ta’sir ko‘rsatadi.