BOSHLANG‘ICH TA'LIMDA UMUMINSONIY QADRIYATLARNI SHAKLLANTIRISH HOLATI VA MUAMMOLARI - Bobqulova Nigora O‘ktam qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  boshlang‘ich  ta’lim  jarayonida  o‘quvchilarda umuminsoniy  qadriyatlarni  shakllantirishning  holati,  dolzarbligi  va  mavjud muammolari  tahlil  qilinadi.  Maqolada  ta’lim  tizimida  insonparvarlik,  adolat, mehnatsevarlik, vatanparvarlik, bag‘rikenglik kabi qadriyatlarni singdirishning nazariy asoslari  hamda  amaliy  yo‘nalishlari  yoritilgan.  Shuningdek,  boshlang‘ich  sinf o‘qituvchisining  ma’naviy  tarbiya  jarayonidagi  o‘rni,  dars  va  sinfdan  tashqari mashg‘ulotlar  orqali  qadriyatlarni  shakllantirishdagi  metodik  yondashuvlar  ko‘rib chiqiladi.  Tadqiqot  natijalari  asosida  umuminsoniy  qadriyatlarni  rivojlantirishda o‘quvchilarning  yosh  xususiyatlari,  oilaviy  muhit,  o‘qituvchi  shaxsi  va  ta’lim muassasasi muhiti o‘rtasidagi o‘zaro bog‘liqlik aniqlanadi.