SOF TUGʻMA MINERALLAR GEOLOGIYASI - Abdulaxatov Iso,; Toʻraboyev Farrux,; Nurmatov Ruzimurod,; Usmonov Nurmuhammad, (TADQIQOTLAR, 2025)
Ushbu  maqolada  sof  tugʻma  minerallar  geologiyasi,  ularning  paydo  boʻlish sharoitlari, tarqalish  xususiyatlari  hamda  geologik  ahamiyati  haqida  soʻz  yuritiladi. Shuningdek,  oltin,  kumush,  mis,  platina,  temir  va  nikel  kabi  sof  elementlarning geologik  jarayonlardagi  roli,  ularning  mineralogik  xususiyatlari  hamda  iqtisodiy ahamiyati tahlil qilingan.