MAKTAB BITIRUVCHILARINI TA’LIMNING KEYINGI BOSQICHIGA JALB QILISHNING PEDAGOGIK-STRATEGIK MASALALARI (BALIQCHI TUMANI 38-DIMI TAJRIBASI MISOLIDA) - Saidqosimova Dilfuza Mamajonovna, (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA   Ushbu maqolada umumiy o‘rta ta’lim maktablari, xususan, ixtisoslashtirilgan maktab-internatlari  bitiruvchilarini  oliy  va  professional  ta’limga  yo‘naltirishning dolzarb  masalalari tahlil qilinadi.  Tadqiqot  doirasida  Baliqchi  tumanidagi  38-DIMI bitiruvchilarining ta’limning keyingi bosqichiga jalb etilish darajasi, ularning kasbiy tanloviga  ta’sir  etuvchi  omillar  va  maktab  ma’muriyati  tomonidan  amalga oshirilayotgan  strategik  yondashuvlar  o‘rganilgan.  IMRAD  tizimi  asosida  yozilgan ushbu maqola bitiruvchilar qamrovini oshirish bo‘yicha amaliy tavsiyalarni o‘z ichiga oladi.