PORTRET JANRIDA INSON XARAKTERINI IFODALASH USULLARI - Nuriddinova Madina Akmaljon qizi, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annatatsiya:  Mazkur  maqolada  portret  janrining  o‘ziga  xos  xususiyatlari hamda inson xarakterini badiiy ifodalash usullari tahlil qilingan. Shuningdek, portret yaratishda  kompozitsiya,  rang,  yorug‘-soya  va  mimikaning  ahamiyati  yoritilgan. Rassomlarning  ijodiy  tajribasi  asosida  insonning  ichki  kechinmalari  va  individual xususiyatlarini  tasvirlash  masalalari  ko‘rib  chiqilgan.  Tadqiqot  natijalari  portret san’atining badiiy ifoda vositalarini yanada chuqurroq o‘rganishga xizmat qiladi.