SUITSIDAL XAVF GURUHIDAGI YOSHLARNI PSIXOLOGIK QO‘LLAB-QUVVATLASH USULLARI - Abdurahimova Nazira Isomiddinovna, (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA Mazkur maqolada suitsidal xavf guruhiga mansub yoshlarni psixologik qo‘llab-quvvatlashning nazariy va amaliy jihatlari yoritilgan. Yoshlar orasida ruhiy zo‘riqish, ijtimoiy muammolar, oilaviy nizolar va emotsional qiyinchiliklar natijasida suitsidal fikrlar va xatti-harakatlar yuzaga kelishi mumkin. Maqolada suitsidal xavf omillari, ularni  erta  aniqlash,  profilaktika  ishlari  hamda  psixologik  yordam  ko‘rsatishning samarali usullari tahlil qilingan.