KASBGA YO‘NALTIRISH TIZIMIDA O’QUVCHILARNI QIZIQISH VA QOBILIYATLARNI QO‘LLAB-QUVVATLASH MEXANIZMLARI - Norimova Lobar Abdurashitovna, (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA Mazkur  maqolada  kasbga  yo‘naltirish  tizimida  o‘quvchilarning  qiziqish  va qobiliyatlarini  aniqlash  hamda  qo‘llab-quvvatlash  mexanizmlarining  psixologik-pedagogik  jihatlari  yoritilgan.  Kasb  tanlash  jarayoni  shaxsning  qiziqishlari, moyilliklari,  qobiliyatlari  va  individual  xususiyatlari  bilan  chambarchas  bog‘liqdir. Maqolada kasbiy yo‘naltirishning zamonaviy usullari, psixologik diagnostika, kasbiy maslahat, innovatsion texnologiyalar va ta’lim muassasalarining bu boradagi faoliyati tahlil qilingan.