AQLIY RIVOJLANISHI SUSTLASHGAN BOLALARDA SEZGI VA IDROK JARAYONLARINING PSIXOLOGIK XUSUSIYATLARI - Qurbonova Fazilatxon Gulomqodirovna, (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA Mazkur  maqolada  aqliy  rivojlanishi  sustlashgan  bolalarda  sezgi  va  idrok jarayonlarining  psixologik  xususiyatlari  tahlil  qilingan.  Ushbu  toifadagi  bolalarda bilish jarayonlarining shakllanishi sekinroq kechishi, axborotni qabul qilish va qayta ishlashda o‘ziga xos qiyinchiliklar kuzatilishi yoritilgan. Maqolada sezgi va idrokning rivojlanish  darajasi,  ularning  o‘quv  faoliyatiga  ta’siri  hamda  pedagogik-psixologik qo‘llab-quvvatlash yo‘llari bayon etilgan.