BRONXIAL ASTMADA YANGI DAVOLASH STRATEGIYALARI - Umarov Mirali Ko`klam o`g`li, (TADQIQOTLAR, 2026)
Bronxial  astma  –  surunkali  yallig‘lanish  kasalligi  bo‘lib,  nafas  yo‘llarining torayishi  va  bronxospazm  bilan  kechadi.  So‘nggi  yillarda  astma  davolashida  yangi strategiyalar rivojlanib, individual terapiya va biologik preparatlar klinik amaliyotda keng qo‘llanmoqda. Ushbu maqolada bronxial astma bilan og‘rigan bemorlar uchun zamonaviy  davo  yondashuvlari,  shu  jumladan  inhalyatsion  kortikosteroidlar, kombinatsiyalangan dorilar, bronxodilatatorlar va biologik preparatlar samaradorligi ko‘rib chiqildi. Shuningdek, yangi strategiyalarda bemorlar hayot sifatini yaxshilash va kasallikning surunkali rivojlanishini oldini olishga qaratilgan individual terapiya yondashuvlari muhim ahamiyatga ega ekanligi ta’kidlandi. Tadqiqot natijalari bronxial astmani davolashda innovatsion metodlarning klinik samaradorligini ko‘rsatib beradi va amaliyotda qo‘llash imkoniyatlarini ochib beradi.