TASVIRIY SAN’AT TUR VA JANRLARIDA BADIIY IJOD ASOSLARINING O`ZIGA HOS XUSUSIYATLARI - Mamadjonova Shahlo Toʻychiboy qizi, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Tasviriy san`atni o’rganish har bir talaba uchun juda muhimdir. Uning natijasida insoniyat yaratib qoldirgan madaniy boyliklar faqat o’tmishda qolgan yoki  yaratilayotgan  taraqqiyot  qonuniyatlarini  tushunish,  nodir  yodgorliklar  bilan tanishish, hayotga yanada keng va atroflicha yondoshishga yordam beradi. San'atning turlari juda ko'p. Ular musiqa, kino, teatr, xoreografiya, tasviriy san'at va boshqalardir. Odatda  borliqni  tasviriy  obrazlarda,  shakllarda,  fazoviy  kenglikda  yoki  tekislikda (qog'oz yuzasida, devor yuzasida va hokazolarda) aks ettiradigan san'at tasviriy san'at deb  ataladi.  San'atkor  real  borliqni  o'z  asarlarida  tasvirlar  ekan,  u  hech  vaqt  uni mexanik ravishda ko'chirmaydi.