ARAB TILI GRAMMATIKASI RIVOJIDA MOVAROUNNAHR ULAMOLARINING O'RNI - Iminov Omadjon, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada arab tili grammatikasi — nahv va sarf ilmining rivojida  Movarounnahr  ulamolarining  tutgan  o'rni  ilmiy-tarixiy  jihatdan  ko'rib chiqilgan. Xorazmlik alloma Abulqosim Mahmud az-Zamaxshariy, Temuriylar davri buyuk olimi Mir Sayyid Sharif Jurjoniy, ko'p qirrali daho Abduraxmon Jomiy hamda Buxoro muftiy va allomalari faoliyati va ilmiy merosiga tarixiy ma'lumotlar asosida baho  berilgan.  Maqola  zamonaviy  O'zbekistondagi  arab  tilshunosligi  rivoji  bilan yakunlanadi.