IBN HISHOMNING "QOTRUN-NADO VA BALLUS-SADO" ASARINING NAHV ILMIDAGI AHAMIYATI - Yo‘lchiboyev Muslimjon, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  o'rta  asrlarning  buyuk  arab  tilshunosi  Ibn Hishom al-Ansoriyning  (1309–1360) "Qotrun-nado va  ballus-sado"  asarining  arab nahv  ilmidagi  o'rni  va  ahamiyati  ilmiy  jihatdan  tahlil  etilgan.  Asarning  tuzilishi, mazmuni, talimiy metodologiyasi, shuningdek, uni Sibavayhi, az-Zamaxshariy va Ibn Hojib  kabi  olimlarning  asarlari  bilan  qiyosiy  tahlili  amalga  oshirilgan.  Maqolada asarning an'anaviy va zamonaviy arab tili ta'limidagi o'rni, uning o'quv qo'llanma sifatidagi ahamiyati bayon etilgan.