BITIRUVCHILARNI ZAMONAVIY KASBLARGA YO‘NALTIRISHNING ASOSIY YO‘NALISHLARI VA STRATEGIYALARI - Zayniddinova Mashkura Tuxtaxonovna, (TADQIQOTLAR, 2026)
Ushbu maqolada globallashuv va raqamli texnologiyalar rivojlanib borayotgan davrda  maktab  bitiruvchilarini  zamonaviy  kasblarga  yo‘naltirishning  ahamiyati yoritilgan. Mehnat bozoridagi o‘zgarishlar, IT-texnologiyalar, "yashil" iqtisodiyot va kreativ industriya kabi sohalarning o‘rni tahlil qilingan. Maqolada bitiruvchilarning kasbiy  tanloviga  ta’sir  etuvchi  omillar  va  pedagogik-psixologik  qo‘llab-quvvatlashning asosiy yo‘nalishlari bo‘yicha tavsiyalar berilgan.