TARIX FANINI O'QITISHDA TA'LIM SIFATI, ZAMONAVIY METODIKA VA RAQAMLI TEXNOLOGIYALARNI INTEGRATSIYA QILISH - Ergasheva Dildora Salayitdinovna, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada maktab va oliy taʼlim tizimida tarix fanini oʻqitish sifatini yangi bosqichga koʻtarishda zamonaviy pedagogik metodlar hamda raqamli texnologiyalarni  oʻzaro  uygʻunlashtirish  masalalari  tadqiq  etilgan.  Dars  jarayonida anʼanaviy yodlash usullaridan voz kechib, oʻquvchilarda tanqidiy fikrlash va tarixiy voqealarni  tahlil  qilish  koʻnikmalarini  rivojlantirishning  metodik  asoslari  koʻrib chiqilgan. Virtual reallik, interaktiv xaritalar va raqamli platformalarning oʻquvchilar motivatsiyasiga koʻrsatadigan ijobiy taʼsiri pedagogik nuqtayi nazardan baholangan.