INNOVATSION TEXNOLOGIYALARNING INVESTITSIYA MUHITIGA TA’SIRI - Xaydarova Charos Nizomiddin qizi, (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA. Ushbu maqolada sun’iy intellekt (AI), blokcheyn va yashil texnologiyalar  (Green  Tech)  kabi  innovatsion  yechimlarning  global  va  milliy investitsiya muhitiga ko‘rsatayotgan transformatsion ta’siri tahlil qilinadi. Texnologik o‘zgarishlar an’anaviy moliya bozorlarini tubdan o‘zgartirib, investorlar uchun yangi imkoniyatlar  va  shu  bilan  birga  kiberxavfsizlik  hamda  "greenwashing"  kabi  yangi xavf-hatarlarni  yuzaga  keltirmoqda.  Maqolada  har  bir  texnologiyaning  kapital oqimini  yo‘naltirishdagi  o‘rni,  bozor  ishtirokchilarining  xulq-atvori,  risklarni boshqarish tizimlari hamda davlat tartibga solish siyosatidagi o‘zgarishlar, xususan, O‘zbekiston tajribasi misolida batafsil yoritilgan.