BOLA SHAXSI KAMOLOTIDA TARBIYANING PSIXOLOGIK- PEDAGOGIK JIHATLARI - Toshqulova Diyora Ahror qizi, (TADQIQOTLAR, 2026)
Аnnotаtsiyа: Ushbu maqolada bola shaxsi kamolotida tarbiyaning psixologik-pedagogik  jihatlari,  uning  shaxs  rivojlanishiga  ko‘rsatadigan  ta’siri  hamda  tarbiya jarayonining nazariy va amaliy asoslari tahlil qilingan. Bola shaxsining shakllanishida oila,  ta’lim  muassasasi  va  ijtimoiy  muhitning  o‘rni  yoritilib,  tarbiyaning  axloqiy, intellektual, emotsional va ijtimoiy rivojlanishga ta’siri ochib berilgan. Shuningdek, bolalarda  mustaqillik,  mas’uliyat,  kommunikativ  kompetensiyalar  va  ijobiy qadriyatlarni  shakllantirishda  psixologik-pedagogik  yondashuvlarning  ahamiyati ko‘rsatib o‘tilgan. Maqolada zamonaviy ta’lim va tarbiya jarayonida bola shaxsining har  tomonlama  barkamol  rivojlanishini  ta’minlashning  samarali  usullari  hamda tarbiyaviy faoliyatning psixologik mexanizmlari yoritilgan.