XULQI O‘G‘IR BOLALARGA PSIXOLOGIK KO‘MAK KO‘RSATISH METODLARI - Isaqova Munisxon Vohobjonovna, (TADQIQOTLAR, 2026)
•  Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  xulqi  og‘ishgan  bolalarning  psixologik xususiyatlari,  ularning  xulq-atvorida  kuzatiladigan  salbiy  og‘ishlarning  sabablari hamda bunday bolalarga psixologik ko‘mak ko‘rsatishning samarali usullari yoritilgan. Shuningdek, oilaviy muhit, maktab jamoasi va tengdoshlar ta’sirining bolaning xulq-atvoriga  ko‘rsatadigan  ta’siri  tahlil  qilinadi.  Maqolada  xulqi  og‘ishgan  bolalarni aniqlash,  diagnostika  qilish,  psixologik  korreksiya  va  profilaktika  ishlarini  tashkil etishning  ilmiy-amaliy  jihatlari  bayon  etilgan.  Psixolog,  pedagog  va  ota-onalar hamkorligining  ahamiyati  asoslab  berilib,  bolalarning  ijtimoiy  moslashuvi  hamda sog‘lom shaxs sifatida rivojlanishini ta’minlashga qaratilgan tavsiyalar keltirilgan.