YOSHLARNING MA’NAVIY-QADRIYATLI QARASHLARINI RIVOJLANTIRISHDA OILANING O‘RNI - Yusupova Jansaya Polatovna, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  yoshlarning  ma’naviy-qadriyatli  qarashlarini shakllantirish  va  rivojlantirishda  oilaning  o‘rni  hamda  ahamiyati  ilmiy-pedagogik jihatdan  tahlil  qilingan.  Oila  shaxs  tarbiyasining  birlamchi  va  eng  muhim  ijtimoiy instituti  sifatida  yosh  avlodning  ma’naviy  kamoloti,  axloqiy  fazilatlari  va  hayotiy qadriyatlarining  shakllanishida  muhim  rol  o‘ynaydi.  Maqolada  oilaviy  tarbiya,  ota-onalarning shaxsiy namunasi, milliy va umuminsoniy qadriyatlarning yoshlar ongiga singdirilish  mexanizmlari  yoritilgan.  Shuningdek,  globallashuv  va  axborot texnologiyalari  rivojlanayotgan  zamonaviy  sharoitda  yoshlarning  ma’naviy immunitetini  mustahkamlash,  ularda  vatanparvarlik,  mas’uliyat,  insonparvarlik  va milliy o‘zlikni anglash tuyg‘ularini rivojlantirishda oilaning tarbiyaviy imkoniyatlari tahlil qilingan.