O‘QUVCHILAR XAVFSIZLIGINI TA’MINLASH VA ZO‘RAVONLIKNI OLDINI OLISH MASALALARI - Boratova Dilafruz Korjavovna, (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA    Mazkur  maqolada  o‘quvchilar  xavfsizligini  ta’minlash  va  zo‘ravonlikning oldini  olishning  dolzarb  masalalari  yoritilgan.  Ta’lim  muassasalarida  xavfsiz  va sog‘lom muhitni yaratish, o‘quvchilarning jismoniy va ruhiy salomatligini muhofaza qilish,  zo‘ravonlikning  turli  ko‘rinishlariga  qarshi  samarali  profilaktik  choralarni amalga  oshirishning  ahamiyati  tahlil  qilingan.  Shuningdek,  oila,  maktab  va jamoatchilikning  hamkorligi  asosida  zo‘ravonlikning  oldini  olish  yo‘llari  ko‘rsatib berilgan.