IQTIDORLI BOLALARNI QO‘LLAB-QUVVATLASHNING PSIXOLOGIK MEXANIZMLARI - Gaffarova Mahliyo Abdullayevna, (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTASIYA Mazkur  maqolada  iqtidorli  bolalarni  qo‘llab-quvvatlashning  psixologik mexanizmlari,  ularning  kognitiv  va  shaxsiy  rivojlanish  xususiyatlari  hamda  ta’lim jarayonida individual yondashuvning ahamiyati yoritilgan. Iqtidorli bolalarda yuqori intellektual  salohiyat  bilan  birga  emotsional  sezgirlik  va  ijtimoiy  moslashuv muammolari ham uchrashi mumkin. Maqolada psixologik diagnostika, motivatsiyani rivojlantirish, ijodiy muhit yaratish va oilaviy qo‘llab-quvvatlashning ahamiyati tahlil qilingan.