TAʼLIM TIZIMIDA PSIXOLOGIK MUHITNI SHAKLLANTIRISHNING ZAMONAVIY USULLARI - Mamanova Zaynab Abdullayevna, (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA Mazkur maqolada ta’lim tizimida sog‘lom psixologik muhitni shakllantirishning zamonaviy  usullari  va  ularning  ta’lim  samaradorligiga  ta’siri yoritilgan. Psixologik muhit  ta’lim  jarayonining  muhim  tarkibiy  qismi  bo‘lib,  o‘quvchilarning  ruhiy salomatligi,  shaxsiy  rivojlanishi  va  o‘quv  faoliyatiga  bevosita  ta’sir  ko‘rsatadi. Maqolada ijobiy muloqot, innovatsion pedagogik texnologiyalar, psixologik treninglar va  hamkorlikka  asoslangan  ta’lim  muhitini  yaratishning  samarali  yo‘llari  tahlil qilingan.