BULLING (MAKTABDAGI ZO‘RAVONLIK) VA UNING O‘QUVCHI RUHIYATIGA TA’SIRI - Muxammadxojiyeva Muazzamxon Ibroximjon qizi, (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA Mazkur maqolada buling (maktabdagi zo‘ravonlik) tushunchasi, uning shakllari va  o‘quvchi  ruhiyatiga  ko‘rsatadigan  psixologik  ta’siri  yoritilgan.  Shuningdek, zo‘ravonlikka  uchragan  o‘quvchilarda  kuzatiladigan  emotsional,  xulqiy  va  ijtimoiy o‘zgarishlar hamda ta’lim jarayoniga salbiy ta’siri tahlil qilingan.  Profilaktik chora-tadbirlar va maktab-oila-psixolog hamkorligining ahamiyati ko‘rsatib berilgan.