TAʼLIM TIZIMIDA PEDAGOGIK JARAYONDAGI NIZOLARNI BARTARAF ETISHNING PSIXOLOGIK USULLARI - Avazova Mehriniso Panjievna, (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA Mazkur  maqolada  ta’lim  tizimida  pedagogik  jarayonda  yuzaga  keladigan nizolar,  ularning  kelib  chiqish  sabablari  va  nizolarni  bartaraf  etishning  psixologik usullari  yoritilgan.  Ta’lim  jarayonida  o‘qituvchi-o‘quvchi,  o‘quvchi-o‘quvchi  va o‘qituvchi-ota-ona o‘rtasidagi kelishmovchiliklar ta’lim samaradorligiga salbiy ta’sir ko‘rsatishi mumkin. Maqolada nizolarni konstruktiv hal etish, muloqot madaniyatini rivojlantirish va sog‘lom psixologik muhit yaratishning ahamiyati tahlil qilingan.