O‘SMIR QIZLARNING O‘ZIGA XOS XUSUSIYATLARI, BA’ZI SALBIY OQIBATLAR VA ULARGA YECHIM TOPISHDA PSIXOLOG, OTA- ONALAR VA PEDAGOGLARNING HAMKORLIGI - Karabayeva Muxabbat Yergashevna, (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA Mazkur  maqolada  o‘smir  qizlarning  psixologik  va  fiziologik  o‘ziga  xos xususiyatlari, ushbu davrda uchraydigan ayrim salbiy holatlar hamda ularni bartaraf etishda psixolog, ota-onalar va pedagoglarning hamkorligi yoritilgan. O‘smirlik davri qizlarning shaxs sifatida shakllanishida muhim bosqich bo‘lib, bu davrda emotsional beqarorlik, o‘ziga ishonchsizlik, stress va ijtimoiy moslashuv bilan bog‘liq muammolar yuzaga  kelishi  mumkin.  Maqolada  mazkur  muammolarning  oldini  olish  va  ularga samarali yechim topishning psixologik-pedagogik jihatlari tahlil qilingan.