O‘QUVCHILARDA KASB-HUNARGA NISBATAN QIZIQISHNI SHAKLLANTIRISHNING PSIXOLOGIK USULLARI - Djaynakova Moxira Baxramovna, (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA Mazkur  maqolada  o‘quvchilarda  kasb-hunarga  nisbatan  qiziqishni shakllantirishning  psixologik  usullari,  bu  jarayonga  ta’sir  etuvchi  omillar  hamda kasbiy  yo‘naltirishning  pedagogik-psixologik  jihatlari  yoritilgan.  Kasb  tanlash jarayoni shaxsning qobiliyati, qiziqishi va motivatsiyasi bilan bevosita bog‘liq bo‘lib, to‘g‘ri  yo‘naltirish  kelajakdagi  kasbiy  muvaffaqiyatni  ta’minlaydi.  Maqolada diagnostika, motivatsiyani rivojlantirish va kasbiy orientatsiya usullari tahlil qilingan.