VOYAGA ETMAGAN O’SMIR QIZLARDA ERTA TUG’RUQNI OLDINI OLISH VA UNING SALBIY OQIBATLARI BARTARAF ETISHDA PSIXOLOGIK YONDASHUV - Djurayeva Guliniso Rustamovna, (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA   Ushbu  maqolada  voyaga  yetmagan  o‘smir  qizlar  o‘rtasida  erta  tug‘ruq muammosi,  uning  tibbiy,  psixologik  va  ijtimoiy  salbiy  oqibatlari  tahlil  qilinadi. Maqolada  erta  homiladorlikning  ona  va  bola  sog‘lig‘iga  ta’siri,  o‘smir  qizlarning reproduktiv  salomatligi  borasidagi  bilimlarining  yetishmasligi  hamda  bu  holatning jamiyat  taraqqiyotiga  salbiy  ta’siri  yoritib  berilgan.  Shuningdek,  erta  tug‘ruqning oldini  olishga  qaratilgan  profilaktik  choralar,  ta’lim  tizimi  va  oilaning  roli  haqida amaliy tavsiyalar keltirilgan.