STRESSLI VAZIYATLARDA O‘SMIRLARNING AGRESSIV XATTI- HARAKATLARINI BOSHQARISH USULLARI - Narziqulova Xabiba Xursanovna, (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA Mazkur maqolada stressli vaziyatlarda o‘smirlarda kuzatiladigan agressiv xatti-harakatlarning  psixologik  sabablari  hamda  ularni  boshqarish  usullari  yoritilgan. O‘smirlik davri emotsional beqarorlik va psixologik o‘zgarishlar bilan tavsiflanib, turli stress  omillari  tajovuzkor  xulq-atvorning  shakllanishiga  sabab  bo‘lishi  mumkin. Maqolada  agressiv  xatti-harakatlarning  oldini  olish,  emotsiyalarni  boshqarish ko‘nikmalarini  rivojlantirish  va  psixologik  yordam  ko‘rsatishning  samarali  usullari tahlil qilingan.