NOTO‘LIQ OILALARDA MAKTABGACHA YOSHDAGI BOLALARNI IJTIMOIY HAYOTGA MOSLASHUVIGA TIZIMLI YONDASHUV - Sultonxonova Munisa Xayotjon qizi, (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA Maqola noto‘liq oilalarda maktabgacha yoshdagi bolalarning ijtimoiy hayotga moslashuv  jarayoniga  tizimli  yondashuvni  o‘rganishga  bag‘ishlangan.  Tadqiqot davomida  bolalarning  ijtimoiy  ko‘nikmalari,  oila  va  maktabgacha  ta’lim  tashkiloti hamkorligi, tarbiyaviy metodlar va strategiyalarning samaradorligi tahlil qilindi. Ish natijalari  shuni  ko‘rsatdiki,  tizimli  pedagogik  yondashuv  bolalarda  ijtimoiy moslashuvni yaxshilash, o‘zaro munosabatlarni rivojlantirish va jamiyat qoidalariga moslashishga  yordam  beradi.  Maqola ota-onalar  va pedagoglarga  amaliy  tavsiyalar berish, shuningdek, ijtimoiy moslashuv jarayonini yaxshilash bo‘yicha strategiyalarni aniqlashga xizmat qiladi.