MAKTABGACHA YOSHDAGI BOLALARDA MAS’ULIYAT HISSINI SHAKLLANTIRISHDA MTT VA OILA HAMKORLIGI. - Murodova Mubina Akramjon qizi, (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA Maqolada maktabgacha yoshdagi bolalarda mas'uliyat hissini shakllantirishda oila va MTT hamkorligining pedagogik ahamiyati ilmiy tahlil qilingan. Ota-ona va tarbiyachi  o'rtasidagi  yaqin  hamkorlik  bolalarning  kundalik  vazifalarga  mas'uliyatli yondashish,  intizomga  rioya  qilish  va  mustaqil  qaror  qabul  qilish  ko'nikmalarini shakllantirishga  qanday  ta'sir  qilishi  yoritilgan.  Tadqiqot  shuni  ko'rsatadiki,  oilada qo'llaniladigan tarbiyaviy yondashuvlarni mttda pedagogik jarayon bilan birlashtirish mas'uliyat  tuyg'usining  barqaror  rivojlanishiga  olib  keladi.  Shuningdek,  maqolada hamkorlikning  amaliy  shakllari,  uning  samaradorligini  oshirish  bo'yicha  tavsiyalar berilgan. Natijalar shuni ko'rsatadiki, oila va MTT o'rtasidagi hamkorlik maktabgacha ta'lim sifati oshishining muhim omilidir.