TA’LIM JARAYONIDA O‘QUVCHILARNING BILISH EHTIYOJLARINI RIVOJLANTIRISH - Kuchkarova Shaxnoza Karimovna (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA Mazkur  maqolada  ta’lim  jarayonida  o‘quvchilarning  bilish  ehtiyojlarini rivojlantirishning  psixologik-pedagogik  asoslari  yoritilgan.  Bilish  ehtiyoji o‘quvchilarning  o‘qishga  bo‘lgan  ichki  motivatsiyasi  bo‘lib,  u  shaxsning  faolligi, mustaqil fikrlashi va intellektual rivojlanishiga bevosita ta’sir ko‘rsatadi.  Maqolada bilish ehtiyojini shakllantirish omillari, motivatsion yondashuvlar va samarali ta’lim usullari tahlil qilingan.