ASAB KASALLIKLARINI TEKSHIRISH, DAVOLASH VA PARVARISH QILISH USULLARI - Xolmirzayeva Ibodatxon A’zamjon qizi, (TADQIQOTLAR, 2026)
Bemorning familiyasi, ismi, otasining ismi tug‘ilgan yili, jinsi, millati, manzili, ishlash  joyi,  kasbi,  shifoxonaga  kelgan  vaqti  va  soati, shifoxonadan  chiqqan  vaqti, qaysi transportda kelgani, yo‘llanmasidagi tashxisi, qabulxonada qo‘yilgan tashxisi va yakuniy  tashxisi.  Bemorning  asosiy  shikoyatlari  so‘raladi.Bemordan  bosh  og‘rishi, boshning qanday og‘rishi, doimiyligi, kunning qaysi vaqtida og‘rishi, og‘riq boshning qaysi  joylarida  ko‘proq  bo‘lishi  va  og‘riqni  keltirib  chiqaruvchi  sabablar  so‘raladi. Kasallikning  rivojlanish  anamnezida  kasallikning  boshlanishi,  dastlabki  belgilar, kechishi, qilingan davoni natijasi so‘raladi. Kasallik qanday paydo bo‘lganligi, birdan yoki asta-sekinlik bilan, o‘z-o‘zidan paydo bo‘lganmi yoki boshqa kasalliklar bilan kasallik kuchayganmi, qayerda davolangan, qanday dorilar olganligi so‘raladi. Ayol bemorning  hayot  anamezida  homiladorlikning  birinchi  va  ikkinchi  yarimidagi toksikozi,  onaning  kechirgan  kasalliklari,  olgan  dorilari,  homilaning  harakati,  bola tushish  alomati  so‘raladi.  Bundan  tashqari,  bola  nechanchi  homiladan  o‘z  vaqtida tug‘ilganligi, oson yoki qiyin tug‘ilganligi, tug‘ilgan vaqtida yig‘laganligi, ko‘karib qolishi,  sarg‘ayishi,  yaxshi  emganligi.