O‘SMIRLARDA RAQAMLI MUHITGA QARAMLIKNI BOSHQARISHNING PSIXOLOGIK MEXANIZMLARI - Asadov Abduraxmon Eshmo‘minovich, (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA Mazkur  maqolada  o‘smirlarda  raqamli  muhitga  qaramlik  (internet,  ijtimoiy tarmoqlar va mobil qurilmalarga bog‘liqlik)ning psixologik mexanizmlari hamda uni boshqarish  yo‘llari  yoritilgan.  Raqamli  qaramlik  o‘smirlarning  emotsional  holati, kognitiv  rivojlanishi  va  ijtimoiy  moslashuviga  salbiy  ta’sir  ko‘rsatishi  mumkin. Maqolada o‘zini boshqarish, motivatsion nazorat, oilaviy va maktab hamkorligi kabi psixologik mexanizmlar tahlil qilingan.