YANGI O‘ZBEKISTONDA MAHALLA TIZIMI ISLOHOTLARI VA ULARNING YOSHLAR TARBIYASIGA TA’SIRI - Abdusamatov Ozodbek Olimjon o‘g‘li, (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA Mazkur maqolada Yangi O‘zbekistonni barpo etish jarayonida mahalla tizimida amalga oshirilayotgan tub institutsional islohotlar va ularning o‘sib kelayotgan yosh avlod tarbiyasiga ko‘rsatayotgan ijobiy ta’siri falsafiy, pedagogik va ijtimoiy nuqtai nazardan  tahlil  qilingan.  Muallif  mahalla  yettiligi  va  mahalla  yoshlar  yetakchisi faoliyatining  yo‘lga  qo‘yilishi  hamda  yoshlar  daftari  kabi  tizimlarning  yoshlar bandligini  ta’minlash,  ularni  g‘ayriijtimoiy  illatlardan  asrash  va  intellektual salohiyatini yuksaltirishdagi o‘rnini yoritib bergan. Maqolada oila, maktab va mahalla hamkorligi bugungi globallashuv va axborot xurujlari davrida yoshlar ma’naviyatini himoya qiluvchi eng ishonchli ijtimoiy qalqon ekani asoslab berilgan.