O‘SMIRLIK DAVRIDA SHAXSLARARO MUNOSABATLARNING SHAKLLANISHINI O‘ZIGA XOS XUSUSIYATLARI - Allamova Manzura Bazarbayevna, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:  Mazkur  maqolada  o‘smirlik  davrida  shaxslararo munosabatlarning shakllanish jarayoni, uning psixologik xususiyatlari hamda o‘smir shaxsining  ijtimoiy  rivojlanishidagi  ahamiyati  yoritilgan.  O‘smirlik  davrida tengdoshlar,  ota-onalar  va  pedagoglar  bilan  o‘zaro  munosabatlarning  rivojlanishi shaxsning  o‘zini  anglashiga,  ijtimoiy  tajriba  orttirishiga  va  kommunikativ kompetensiyalarining shakllanishiga bevosita ta’sir ko‘rsatadi. Maqolada shaxslararo munosabatlarning  rivojlanishiga  ta’sir  etuvchi  psixologik  omillar,  muloqot madaniyatining  o‘rni  hamda  sog‘lom  ijtimoiy  munosabatlarni  shakllantirishning samarali  usullari  tahlil  qilingan.  Shuningdek,  o‘smirlarda  ijobiy  munosabatlarni rivojlantirish orqali ularning shaxsiy kamoloti, emotsional barqarorligi va jamiyatga muvaffaqiyatli moslashuvini ta’minlash masalalariga alohida e’tibor qaratilgan.